Hálózatok építése és üzemeltetése

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Csia Klaudia Kitti (vitalap | szerkesztései) 2021. december 21., 20:13-kor történt szerkesztése után volt. (Kikérdező töröl.)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hálózatok építése és üzemeltetése
Tárgykód
VITMAC00
Általános infók
Szak
info
Kredit
4
Ajánlott félév
5
Tanszék
TMIT
Követelmények
NagyZH
1
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek


A tantárgy célja különböző méretű és típusú IT hálózatok és a hozzájuk közvetlenül kapcsolódó szolgáltatások létrehozásához és üzemeltetéséhez szükséges ismeretek bemutatása. A hallgatók megismerik különböző hálózati eszközök belső felépítését, működését és az ebből adódó lehetőségeket és kényszereket. A tantárgy gyakorlat orientáltan mutatja be a különböző hálózati platformokat, az alapvető hálózati funkciókat és szoftver eszközöket, melyek elengedhetetlenek az IT hálózatok üzemeltetése során.

Követelmények

  • A szorgalmi időszakban: 1 db ZH megírása
  • A vizsgaidőszakban: írásbeli vizsga
  • Elővizsga: van

Segédanyagok

Diasorok

Kikérdezők

ZH

A ZH egy Google Forms alapú teszt GO / NO-GO kimenettel. Tehát, ha megvan megvan, mehetsz vizsgára. Az itt elért pontszám független az érdemjegyhez. 2019/20-ban a sikerhez 50% elérése volt szükséges az alábbi vizsgafeladaton.


2019/2020

FIGYELEM: A ZH-n kijelölt válaszok közül nem mind helyes! A feladatokra kapott pontszám erre a vizsgára: 21/40 volt.

Vizsga

2019/2020

A vizsga a ZH-hoz hasonlóan Google Forms alapon megy végbe. A feladatokra több helyes válasz is elfogadott. Négy válaszlehetőség van. Az értékelés bináris és egy feladat egy pontot ér. A pontszám csak akkor szerezhető meg, ha csak a jó válaszok vannak megjelölve, ellen esetben 0 pont jár.


FIGYELEM: A vizsgán kijelölt válaszok közül nem mind helyes! A feladatokra kapott pontszám erre a vizsgára: 28/50 volt.

2016

A vizsga a ZH-hoz hasonlóan tesztes (ABCD). Ahol több helyes válasz is lehet, azt a kérdés száma mellett kis ♣ szimbólum jelzi. Esetenként előfordul olyan kérdés is, ahol mind a négy válasz jó. Egy adott alkalommal minden résztvevő ugyanazokat a kérdéseket kapja meg, csupán a feltevés sorrendje változik.

Egy vizsga a 2016-17-es évből

Tippek

Érdemes elmenni a ZH előtti napon konzultációra, ha van. Nálunk (2016-17) az itt felbukkanó kérdések és válaszok tették ki a számonkérés kétharmadát.

Kedvcsináló