Grafikai és animációs eszközök

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Pál Boldizsár (vitalap | szerkesztései) 2019. július 1., 21:24-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Tantárgy adatlap
Levlista
Elméleti kérdések a vizsgán

-- Peti - 2005.12.27.

Geronimo

Én 4. félévre vettem fel ugyanezt a tárgyat. Ha érdekel a számítógépes grafika elméleti része is, és tudni akarod, hogy mondjuk hogyan működik az otthoni 3D Studio MAX-ed, vagy Mayád, akkor érdemes felvenni, mert nagyon érdekes dolgokat mond a faszi. S bár a tárgy villanyos, ha megcsinálod akreditálja neked infósnak. Ja: készülj fel openGL és c++ programozásra a vizsgán... ilyen B-Spline-generáló progit kell írni meg hasonló. Zh asszem nincs, csak vizsga. Jó szórakozást a tárgyhoz.

-- adamo - 2005.05.24.

Bertram - 2005.12.19.

Én 3. félévre vettem fel a Grafikai és animációs eszközök tárgyat. Az egész a 3DS MAX-ra alapoz (legalábbis 2005/06,őszi félévben): megtanítanak, hogyan készíts színvonalas animációkat, és szó esik 1-2 dologról a számítógépes grafika területéről, azaz elmélet is van, de nem vészes mennyiségű. Én Kovács Tibornál voltam a félév során, nagyon érti a dolgát, és jól is adja elő az anyagot. A számonkérés két részből áll: kell készíteni egy házit, ez nagyjából annyit takar, hogy egy rövid (20-30mp-s) animációt kell összarakni, persze értékelhető minőségben. Ez egész nagy meló. A második számonkérésre két lehetőség van: vagy előadást kell tartanod egy a tanárral egyeztetett témáról, vagy vizsga. Ez nem annyira komoly, két elméleti kérdés, majd egy kis gyakorlati feladat (ha jól emlékszem). 100 pontot lehet összegyűjteni, ebből a házi max. 60. Az előadást is pontozzák. Nekünk nem volt programozásról szó. Elég sokan voltak jelen más karokról is, nem csak villanyosok.

Ha valóban érdekel ez a téma, és hajlandó is vagy vele dolgozni, akkor nagyon megéri.

Andris, 2007. 01. 09.

Kis lapocskát húzol aminek 2(vagy 3 nem emléxem) elmélet kérdés és egy gyakorlati feladat.

Elmélet kérdés pl ilyenek:

  • Mutasd be a MAX objektum hierarchiáját
  • Mik az anyagjellemzők :D - egyik kedvenc konkrét kérdésem, de bármi értelmeset írsz szerintem nem kötnek bele

v Mi az IK és mire használható

Ezeknél tényleg csak az a lényeg, hogy lássák, képben vagy valamennyire. Ha egy példát mondasz azt mindenhol nagyon szeretik (és többnyire elég is)

Gyakorlati feladat pl:

  • Nyolces alakú versenypályán autók versenyeznek :) Semmi részletes kidolgozás az "autók" sima box-ok a versenypálya meg pl egy loft object. Nyilván a feladat arra megy ki hogy pl közös path.s használj meg ilyenek...

Mellettem ülő srácnak:

  • "Táncoló hengerek" :D - szerintem jól jártam az autóversennyel :]

Ha Te csináltad a házit, akkor a vizsga nem lesz para. Esetleg nézd át az összefoglalót hogy ne érjen váratlanul valami fogalom:

https://www.aut.bme.hu/portal/Targy.aspx?courseId=cedb2419-7628-4620-b923-f1737f77dee0

Csak bejelentkezés után látszik az összefoglaló linkje. Amúgy a jegy jelentős része a házi.

Sok sikert! Andris

Aayven, 2007. 01. 09.

Az én elméleti kérdéseim:

  • Részecskerendszerek mire jók, mire használjuk őket
  • Mi az a hierarchikus láncolás, milyen kapcsolatokat hoz létre
  • Mire jó a reactor (dinamikai modul)

A vizsgára nem készültem külön, a házit egyedül csináltam és kb először foglalkoztam max-szel, nagyon rendesek, ha látják, hogy kb tudod, miről van szó, egyáltalán nem kötnek bele.

A gyakorlati feladatom:

  • Márványgolyó szlalomozik oszlopok között

Szóval egyáltalán nem nehéz, ha megcsináltad a házit, szntem se lehet semi gond!

Üdv Aayven


Andris, 2007. 01. 10.

nekem a 3 kérdés kidolgozása elfért _egy_oldalon_. De ha még ennyit sem írsz, se harapják le a fejed, legfeljebb belekérdeznek. A jegy javarészt tényleg a házitól függ, ha időben beadtad akkor tényleg nem lehet baj Amúgy vizsgaalkalmanként -5 vagy -10 pont levonás a 100-ból a házileadás csúszás. És ha Te csináltad a házit akkor tényleg ne parázz. Ha nem, akkor igen }-)

Andris

Főni, 2007. 02. 15., @info2003

Grafanim: Két időpont van: (az órarendi) 12.00, 15.00 egy listán kellett jelentkezni ezekre (mivel erről lecsúsztál neked valószínűleg csak a későbbiben marad hely), erre a listára mindenképp fel kell iratkozni valamelyik órán, különben nem kapsz jegyet. Nem kötelező, de erősen ajánlott bejárni. Egy 3d studio házit kell megcsinálni szorgalmi időszakban, amit előtte az oktatóval kell egyeztetni (néhány példa a tárgy honlapján: http://www.aut.bme.hu/Portal/Targy.aspx?courseId=cedb2419-7628-4620-b923-f1737f77dee0). Beadni a 3dmax cuccot meg az animációról készült videot kell. Asszem van még vizsga is. Meg persze volt csomó trivialitás (a házinak a beadáson kell működnie nem csak otthon meg ilyenek), más fontos hirtelen nem jut eszembe.

Főni

%META:FORM{name="ValaszthatoForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Grafika és animációs eszközök"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value=""}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="AUT"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Kovács Tibor, Péteri Szilárd"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="5"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="4"}% %META:FIELD{name="Flv" title="Félév" value=""}% %META:FIELD{name="Terlet" title="Terület" value="Grafika"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="vizsga , nagy házi , kiselőadás"}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value=""}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value=""}%