„GYIK - Schönherz” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(vendégfogadás)
 
(→‎Kulcsok: (új szakasz))
19. sor: 19. sor:
 
:'''Nagyobb rendezvények''' esetén a földszint, vagy annak bal fele el van zárva a ház többi részétől. Ekkor a forgóvilla érintése nélkül is bejuthatsz a házba.
 
:'''Nagyobb rendezvények''' esetén a földszint, vagy annak bal fele el van zárva a ház többi részétől. Ekkor a forgóvilla érintése nélkül is bejuthatsz a házba.
 
:'''Kisebb rendezvények''' esetén az eseményt szervező kör vendéglistát adhat le a portán, s ez alapján vendégfogadó nélkül is bejöhetsz a kollégiumba, amennyiben rajta vagy a listán.
 
:'''Kisebb rendezvények''' esetén az eseményt szervező kör vendéglistát adhat le a portán, s ez alapján vendégfogadó nélkül is bejöhetsz a kollégiumba, amennyiben rajta vagy a listán.
 +
 +
== Kulcsok ==
 +
 +
;Elhagytam a szobakulcsom, mi a teendő?
 +
:A kulcsról nem készíthető másolat. Ha elhagyod a kulcsodat, jelentsd a portán. Ez esetben a zárcsere költségét neked kell fizetned, ami nagyon nem olcsó mulatság. Viszont nem érdemes trükközni, legkésőbb kiköltözésnél úgyis kiderül (a kulcsokon rajta van a szobaszám, tehát a gondnoknő pontosan tudja, melyik kulcs melyik lakóhoz tartozik). A te érdeked is, hogy a szobához csak neked és a szobatársaidnak legyen kulcsa.
 +
 +
;Mit tegyek, ha kizártak a szobámból?
 +
:Várd meg a szobatársad vagy keresd az [[Ügyeletes mentor]]t!
 +
 +
;Hogy juthatok be a klubszobákba?
 +
:A klubszobákba való bejutás sokféleképpen működik. Egyes klubszobákba csak megfelelő jogosultságokkal bíró RFID kártyával lehet bejutni, amíg más klubszobák kulcsait a körvezetőnél vagy az általa megbízott embernél találod.
 +
 +
;Hol találom a nagytermek kulcsait?
 +
:A nagytermek kulcsaid az aktuális [[Hetifőnöki Gárda|hetifőnöknél]] találod.
 +
 +
;Hol találom a nagykonyha kulcsát?
 +
:A nagykonyha kulcsát a [[Szolgáltató Reszort]] vezetőjénél találod.
 +
 +
;Hogy jutok be a biciklitárolóba?
 +
:A biciklitároló kulcsait a portán veheted fel fényképes igazolványért cserébe.
 +
 +
;Hogy jutok be a konditerembe, ha az zárva van?
 +
:A konditerem kulcsát a portán veheted fel a kondibérletedért cserébe.

A lap 2013. január 24., 16:43-kori változata

Vendégfogadás

Hogyan fogadhatok vendéget?
Vendégedet a recepción kell regisztráltatnod, fényképes igazolvány alapján. A vendégedért mindig Te vállalod a felelősséget!
Hogy tudsz nappali vendéget fogadni?
A nappali vendégfogadási idő reggel 7-től hajnali 4-ig tart, de csak abban az esetben, ha hajnal 1 előtt beregisztrálod a vendéget. Ha a vendég nem hagyja el a kollégiumot 4-ig, akkor 1600Ft büntetést kell fizetnie.
Hogy tudsz éjszakai vendéget fogadni?
Fontos megjegyezni, hogy az előbbiek – a hajnali 4-ig való bennmaradás – nem vonatkozik a külsős illetőre, ha éjfél után érkezik. Ekkor már csak éjszakai vendégként tudod fogadni, és ha 1 óráig beregisztrálod, akkor ez neki csak 800 Ft-ba fog kerülni. Ellenben, ha utána iratod be őt éjszakára, már 1600 Ft-ot kell fizessetek!
Villanykarosként is szükségem van vendégfogadóra?
Villanykarosok diákjukkal egyedül is látogathatják a kollégiumot nappali vendégként a Hallgatói Képviselet vendégeként, ellenben éjszakára szükséges egy kollégista vendégeként regisztrálnod magad.
Sokszor járok a kollégiumba, minden esetben szükséges egy vendégfogadóval regisztráltatni magamat a portán?
Külsősként állandó vendégkártyát is igényelhetsz, így a vendégfogadód egy félévre vállal érted felelősséget.
Hogyan juthattok be külsősként egy kollégiumi rendezvényre
Nagyobb rendezvények esetén a földszint, vagy annak bal fele el van zárva a ház többi részétől. Ekkor a forgóvilla érintése nélkül is bejuthatsz a házba.
Kisebb rendezvények esetén az eseményt szervező kör vendéglistát adhat le a portán, s ez alapján vendégfogadó nélkül is bejöhetsz a kollégiumba, amennyiben rajta vagy a listán.

Kulcsok

Elhagytam a szobakulcsom, mi a teendő?
A kulcsról nem készíthető másolat. Ha elhagyod a kulcsodat, jelentsd a portán. Ez esetben a zárcsere költségét neked kell fizetned, ami nagyon nem olcsó mulatság. Viszont nem érdemes trükközni, legkésőbb kiköltözésnél úgyis kiderül (a kulcsokon rajta van a szobaszám, tehát a gondnoknő pontosan tudja, melyik kulcs melyik lakóhoz tartozik). A te érdeked is, hogy a szobához csak neked és a szobatársaidnak legyen kulcsa.
Mit tegyek, ha kizártak a szobámból?
Várd meg a szobatársad vagy keresd az Ügyeletes mentort!
Hogy juthatok be a klubszobákba?
A klubszobákba való bejutás sokféleképpen működik. Egyes klubszobákba csak megfelelő jogosultságokkal bíró RFID kártyával lehet bejutni, amíg más klubszobák kulcsait a körvezetőnél vagy az általa megbízott embernél találod.
Hol találom a nagytermek kulcsait?
A nagytermek kulcsaid az aktuális hetifőnöknél találod.
Hol találom a nagykonyha kulcsát?
A nagykonyha kulcsát a Szolgáltató Reszort vezetőjénél találod.
Hogy jutok be a biciklitárolóba?
A biciklitároló kulcsait a portán veheted fel fényképes igazolványért cserébe.
Hogy jutok be a konditerembe, ha az zárva van?
A konditerem kulcsát a portán veheted fel a kondibérletedért cserébe.