Felhasználói felületek ergonómiája

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Korcsog Ábel Bendeguz (vitalap | szerkesztései) 2022. október 10., 21:50-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Felhasználói felületek ergonómiája
Tárgykód
VIAUAV10
Általános infók
Szak
INFO
Kredit
2
Ajánlott félév
Tavasz
Tanszék
AUT
Követelmények
Jelenlét
nincs
Minimális munka
HF + vizsga
KisZH
nincs
NagyZH
nincs
Házi feladat
van
Vizsga
van
Elérhetőségek
Levlista
infomsc@sch.bme.hu


Kedvcsináló

A tárgy bátran indulhat képzésünk legjobbjai között. Élvezhető, hasznos, jól felépített előadások, kiváló, jól strukturált diák, aktuális problémák & technológiák. Kötelezővé kellene tenni.

-- lib 2014. június 17., 15:07 (UTC)

Teljesítés

Házi feladatként Balsamiq Mockupsban kell elkészíteni egy online könyvtár felülettervét, de ha valakinek már van tapasztalata, és más eszközt szeretne használni, azt meg lehet simán beszélni az előadóval. A MyBalsamiq-hoz kapunk év közben diák accountot, amit a házi leadásának pillanatában függesztenek fel (pótláshoz pedig visszaadják, ha kell). Maga a feladat megoldása nem igényel semmilyen tudást az anyagból, egy egyszerű felület tervező eszköz, igazából még fun is a használata, és ha belemerülsz, simán nem tűnik fel az idő amit a házival töltöttél. Nagyjából 4-8 óra alatt a nulláról meg lehet csinálni, és mivel csak go/nogo, ezért nem is kell annyira a részletekkel szöszölni. Kb. annyira nehéz használni, mintha egy PowerPoint prezentációt raknál össze.

A vizsga nem nehéz, 2-3 nap alatt maximálisan fel lehet készülni ötösre (amúgy annyit érdemes is rá hagyni, mert tényleg hasznos tudás, és a diák is érdekesek). Arra viszont figyelni kell, hogy a vizsga szeret a részletekre kérdezni, nem csak nagyobb általánosságban nézi meg, hogy érted-e az anyagot, hanem konkrét dolgokra is rákérdez. Felsorolásokat, táblázatokat megéri tudni, akár azt is, amit úgy éreznél, hogy "ez csak azért van itt, mert kapcsolódik, nem lényeges". Van kérdés a diák alatt lévő kiegészítő szövegekből is, viszont olyan nincs ami csak órán hangzott volna el, és nincs benne a kiadott anyagban. Ennek megfelelően javaslom, hogy ne összefoglalóból készüljetek, hanem a diasorokból. Összességében viszont szerintem így is korrekt a vizsga, nincs olyan mondjuk hogy nem érted mire céloz a kérdés, világosan meg van fogalmazva, nem becsapós, nem olyan hogy "össze kell rakni különböző témákból a választ", csak rá kell szánni azt a két napot.

Jegyzetek

Diasor a tárgy honlapján, bejelentkezés után. https://www.aut.bme.hu/Course/ux

Összefoglaló jegyzet vizsgára by _AtiG