Erőfejlesztés

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Veszelyi Bence Balázs (vitalap | szerkesztései) 2019. február 22., 13:40-kor történt szerkesztése után volt. (→‎2006)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

2006

Harmati Sándor órái igazán megizzasztanak. Az első húsz percben bemelegítést tartunk először segédeszközök nélkül, aztán kézisúlyzóval vagy medicinlabdával. A tanár kedvére kiéli szadista hajlamait :D , a legmegerőltetőbb gyakorlatokat (pl. tölcsérkörzés kézisúlyzóval) húzza a legtovább, és csak akkor térünk át a következő gyakorlatra, amikor a csoport felének már leszakadt a karja. A konditeremben sincs nyugtunk, rászól azokra, akik munka helyett lazítanak. Katalógus van, az órák 70%-ára be kell járni (ez idén 13 alkalomból 10-et jelentett, de van lehetőség pótlásra. Összességében azoknak ajánlom a tárgyat, akik nem ellógni akarják a tesit, hanem fenn akarják tartani kondíciójukat.

Balthazár Attila órái jelentik a köztes megoldást. Szintén tart bemelegítést, de ezeknek tényleg bemelegítés jellegük van, nem lesz tőlük azonnal izomlázunk. Az edzésen bemutatja, hogy melyik gépet hogyan kell használni, és hogy miből mekkora sorozatot kell csinálni. Megköveteli a folyamatos mozgást, de mégsem köpjük ki a tüdőnket.

Aki lógni akar, az Vincze Pál óráját vegye föl. Kérhetünk tőle év elején személyre szabott edzéstervet, de egyébként semmiféle felügyelet, sőt még közös bemelegítés sincs. Az, hogy mit csinálunk órán, a saját lelkiismeretünkre van bízva. Tapasztalatom szerint, ennek ellenére aki bejárt, az komolyan vette a tárgyat, és végigdolgozta az 1 órát (2004. őszi infó).

-- Peti - 2006.09.17.

2019

Névsorolvasás az elején és utána mindenki mehet a dolgára edzeni a terembe. Nem zavar sok vizet a tanár.

-- Bence - 2019.02.22