Elosztott rendszerek vizsga, 2007. 06. 11.

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen (vitalap) 2012. október 21., 20:31-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Infoszak|ElosztottRendszerekVizsga20070611}} # ER - centralizált rendszerek összehasonlítása (10p) # COM 10 jellemzője (15p) # Add() metódus ID…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


  1. ER - centralizált rendszerek összehasonlítása (10p)
  2. COM 10 jellemzője (15p)
  3. Add() metódus IDL-je COM-ban és CORBA-ban. Hogyan néz ki az interfész leírás XML webszolgáltatások esetében? (15p)
  4. Hogyan működik a BitTorrent protokoll? (Mi a torrent fájl? Mi a tracker szerepe? Hogyan történik a fájlok átvitele? Milyen lépésekből áll egy fájl megosztása?)
  5. Mik az üzenetorientált köztes rendszerek (MOM) jellemzői? Ismertesd a JMS által nyújtott kommunikációs modelleket! A message driven beannel kiolvasott üzenetre milyen módon lehet válaszolni? Mi a poison message és hogyan lehet ellene védekezni? (15p)
  6. Soroljon fel legalább 10 különbséget a J2EE és a .NET között! (15p)
  7. Milyen tényezőktől függ egy webalapú rendszer esetében a válaszidő? Hogyan lehet csökkenteni? Milyen formában jelenik meg a kapcsolatorientáltság a válaszidőben? (15p)

-- palacsint - 2007.06.11.