Elektronmikroszkópos anyagvizsgálat

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Tulajdonképpen a nevében minden benne van. Előadások. Ugyanaz, mint anyagtudományból, csak erre a témára kihegyezve. Félévközi jegy van, ami abból áll, hogy valamit elektronmikroszkóppal vizsgálsz (töretfelület, vagy valami) és abból írsz 8-10 oldalas doksit a készített képekkel. De lehet vizsgázni is, ha nincs kedved mérni. Én a félévközi jegyre voksolok, még érdekes is lehet, ha jó a témád.

-- Szőgy - 2006.05.07.

Az előadó elég jó, nem kell a matek-része keményen a dolgoknak, ő sem szereti valószínűleg:), de ennek ellenére teljesen korrekt szakmailag. Az anyagtudományhoz képest kevésbé magolós. Idén heti egy órát tartott+ 3gyakot a félév során. A heti 1 órát is 10 perc késéssel kezdte, és 15 perccel előbb fejezte be.:). Akit egy kicsit is érdekli a téma annak erősen ajánlom.

-- Imi (wazz) - 2006.12.18.

Érdemes bejárni, mert jófej az előadó és általában az anyag is érdekes. Jegy félévközi mérésre van vagy szóbeli vizsgára. Utóbbi nem gáz. Kérdez pár dolgot, hogy összefüggéseiben érted-e az anyagot. Képletekkel nem nagyon kell bajlódni.

-- Gyikusz - 2007.02.06.

Szerintem kicsit tudományosabb tárgy, de próbál mutatni nagyon új dolgokat. 2007 őszén már nem adott ki szorgalmi feladatot megajánlott jegyért, mérés is csak 3 db volt inkább bemutató jelleggel. Vizsga szóbeli maradt, nagyon gyorsan lemegy, ha rendesen átnézed az anyagot, akkor sima 5, nem kell agyonizzadni a jó jegyért. Az órákat tényleg sokszor hamarabb abbahagyta és nem is kezdte pontosan, ráadásul nem ellenőrizte a jelenlétet. Gépészek is hallgatták, tehát nem szigorúan villamosmérnöki tárgy.

-- Ray - 2008.02.11.