Elektronikai gyártás és minőségbiztosítás

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Budai Éva (vitalap | szerkesztései) 2021. január 13., 11:02-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Elektronikai gyártás
és minőségbiztosítás
Tárgykód
VIETAC05
Általános infók
Kredit
4
Ajánlott félév
6
Tanszék
ETT
Követelmények
KisZH
4 db
Vizsga
szóbeli
Elérhetőségek


A tantárgy célkitűzése, hogy bemutassa és megismertesse az összetett funkciókat megvalósító áramköri modulok gyártási eljárásait, a minőséget meghatározó tényezőket, a minőség ellenőrzési módszereit, eszközeit és berendezéseit, továbbá a gyártásban való gyakorlati alkalmazás tipikus példáit.

Megszerezhető készségek, képességek: Elektronikus alkatrészek, összeköttetési rendszerek és készülékek tervezése és gyártásba vitele, szerelési és kötési eljárások optimalizálása és ellenőrzése, automatizált gyártósorok tervezése, felépítése és üzemeltetése, a gyártási folyamat irányítása, a gyártásközi vizsgáló berendezések, a minőség-ellenőrzési és minőség-menedzsment módszerek alkalmazása, megbízhatósági és élettartam vizsgálatok tervezése és kivitelezése.


Követelmények

  • Jelenlét: A gyakorlatok 70%-án kötelező részt venni.
  • KisZH: 3 darab kis zárthelyi írása gyakorlatok elején. Legalább 2 elégséges szintű teljesítése szükséges az aláíráshoz. 2 kidolgozós és 2 számolós feladatból áll.
  • Vizsga: A tárgy szóbeli vizsgával zárul.
  • Online oktatás: A szóbeli vizsga helyett, egy a zárthelyik felépítéséhez hasonló számonkérés volt a teljes tananyagból (kidolgozós és számolós feladatokkal).

Segédanyagok

Előadás diák:


Előadásokhoz kiadott hivatalos anyagok: az online oktatáshoz készültek az előadó által, nem fedik le a teljes anyagot


Kidolgozások:

Házi feladatok


Közös tárgyak
Specializáció laborok


Közös tárgyak
Elektronikai technológia ágazat
Mikroelektronika ágazat