Elektromágneses terek (MSc)

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Erdélyi Dávid (vitalap | szerkesztései) 2015. november 10., 09:53-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

2012/2013 tavaszi félévétől a Fizika 3 alternatívájaként felvehető tárgy.

Elektromágneses terek
Tárgykód
VIHVMA08
Általános infók
Szak
villany MSc
Kredit
5
Ajánlott félév
1
Tanszék
SZHVT
Követelmények
NagyZH
nincs
Házi feladat
1 db
Vizsga
szóbeli
Elérhetőségek


Követelmények

  • A szorgalmi időszakban: egy személyre szabott térszámítási feladat megoldása. A feladat beadása egyéni beszámoló során történik. A beszámolóra a hallgatók érdemjegyet kapnak. Az aláírás megszerzésének feltétele a legalább elégséges beszámoló jegy.
  • A vizsgaidőszakban: szóbeli vizsga.
  • Elővizsga: Jeles házi feladat beszámoló esetén a pótlási héten elővizsgára van lehetőség.

Segédanyagok

2012/13/2 félévben az órán elhangzott anyag összefoglalója. Vigyázz, nincs benne minden fontos részlet! Csak egy váz, ami alapján áttekinthető az anyag. Ne alapozz csak erre.

Házi feladat

A tárgyból a félév vége felé egy Házi feladatot kell megoldani az aláírás megszerzéséért. A feladat egy távvezeték tranziens számolása. Ez elsőre nehézkesnek tűnhet, de viszonylag egyszerűen megoldható a jegyzetből. A megoldáshoz nagy segítséget jelenthet a MATLAB néhány kevésbé ismert funkciója, mint pl. a syms parancs, illetve az ilaplace() függvény. Ezek használatával elkerülhető a kézzel való inverz Laplace-transzformáció és annak buktatói.


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
Egyéb
Főspecializációk