„Digitális életmód” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
51. sor: 51. sor:
  
 
== Tapasztalatok ==
 
== Tapasztalatok ==
 +
 +
=== Fater - 2020/21 ősz ===
 +
 +
2 db 5 oldalas Word doksit kell írni valamelyik előadás témájáról. 5/7.
  
 
=== Tibi - 2014/15 ősz ===
 
=== Tibi - 2014/15 ősz ===

A lap 2020. szeptember 24., 23:08-kori változata

Digitális életmód
Tárgykód
VITMAK49
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
TMIT
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Minimális munka
semmi
KisZH
nincs
NagyZH
2 db
Házi feladat
opcionális
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


A tantárgy célkitűzése: A hallgatók megismertetése a digitális technológiára épülő - infokommunikációs, információtechnológiai eszközöket, információs társadalmi technológiákat használó - életmód jellegzetességeivel, várható változásaival, annak érdekében, hogy olyan új információtechnológiai termékeket és szolgáltatásokat tudjanak fejleszteni, amelyek elérik a társadalom megfelelő rétegeit, és a felhasználók megelégedésére szolgálnak.

A tantárgy nagyobb témakörei:

  • A digitális életmód sajátosságai, vizsgálati lehetőségei
  • A digitális életmód terepei
  • A digitális életmód sajátos aspektusai
  • Hatások, változások, várható trendek


Követelmények

  • Jelenlét: Nem kötelező az órák látogatása.
  • NagyZH: A félév során 2 nagyzárthelyit kell megírni, melyek 10 kifejtendő kérdést tartalmaznak. Mindkét ZH 10 pontos és legalább 4-4 pontot el kell érni. Az értékelés 0,5 pontonként történik.
  • Házi feladat: A félév során kiadnak néhány témakört, melyekből egyet kiválasztva otthoni munkaként készíthető egy esszé/tanulmány. Erre maximum 10 pontot lehet kapni, és felül lehet íratni vele a rosszabban sikerült ZH pontszámát. ettől függetlenül mindkét ZH-t legalább 4 pontosra meg kel írni!
  • Félévközi jegy: A félévközi jegy a két ZH összpontszámából számítódik:
  • Ponthatárok:
Pont Jegy
0 - 7 1
8 - 10,5 2
11 - 13,5 3
14 - 16,5 4
17 - 20 5

Tapasztalatok

Fater - 2020/21 ősz

2 db 5 oldalas Word doksit kell írni valamelyik előadás témájáról. 5/7.

Tibi - 2014/15 ősz

A tárgy egyáltalán nem nehéz. Mindkét ZH 10 rövid kifejtős kérdésből állt, a kérdések nagy része az általános műveltség szintjét nem haladja meg, viszont érdemes belenézni a diákba is, mert vannak egyáltalán nem triviális kérdések is. Bejárás nélkül, diák átlapozásával ötöst kaptam. Ingyenkreditnek tökéletes választás.

Koza - 2013/14 ősz

Csupa olyan dolgokat foglalkozik a tárgy, amivel egy közepesen érdeklődő informatikus akár teljesen magától is ismerhet. Diák átolvasása elegendő egy hibátlan zh megírására. Előadáson egyen se voltam, így azokról nem tudok nyilatkozni.

ED - 2012/2013 ősz

Én 2012 őszén, azaz az első meghirdetés alkalmával hallgattam a tárgyat. Az előadásokra nem kötelező bejárni, nem is ellenőrzik. Minden előadáshoz van egy rövid diasor, de azon inkább csak kérdések vannak, mint válaszok :D Ezenkívül egy csomó érthetetlen statisztika. Ekkor még nem volt kiforrott a számonkérés. Az első ZH 10 tesztkérdésből állt, 3 alternatívával, pontlevonás nélkül. Simán ki lehetett logikázni, mert a három alternatíva közül kettő mindig full hülyeség volt. 200 emberből csak az bukott rajta, aki nem ment el megírni. A második ZH azonban már 5 rövid esszéjellegű kérdésből állt. Ezen már ezért buktak páran, de igazából a kettest simán össze lehetett szedni, ha le tudtál írni néhány értelmes magyar mondatot, aminek volt bármi köze a témához. Ha egy kicsit rizsázni is tudtál és volt pár jó gondolatod, akkor simán lehetett négyest/ötöst is szerezni. A végén nem jöttem rá, hogy mi is volt a tárgy igazi értelme, de körülbelül 1 óra készüléssel (ami a diasorok elolvasása volt, és + annyi idő hogy rájöjjek hogy a diák semmit sem érnek) kis szerencsével ötöst kaptam. Valószínűleg későbbi félévekben azért kicsit szigorítanak a számonkérésen, de akkor is ingyenkötválkredit marad. - ED, 2012 ősz


BSc
MSc
Jelölések
°°:A tárgyat csak a 2013-ig kezdők vehetik fel kötelezően választhatónak. ‡:Kifutott tantárgy.