Capoeira

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen (vitalap) 2012. október 22., 13:35-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|TestNeveles|CaPoeira}} http://en.wikipedia.org/wiki/Capoeira ==Hivatalos adatok== * ár:4000ft vagy 8000 ft/félév attól függően, hogy heti 1 v…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


http://en.wikipedia.org/wiki/Capoeira

Hivatalos adatok

  • ár:4000ft vagy 8000 ft/félév attól függően, hogy heti 1 vagy 2 alakalommal akarsz járni.

Helyszínek

Bercsényi kollégium tornaterme

Személyes élmények

Lincoln, aki az órákat tartja egy originál brazil arc, olyan laza h majd szétesik, alig tud magyarul, de azért lelkesen, temperamentumosan magyaráz, tanít. Az órák nagyon jók, mindig tovább tartja mint az előírt 60 perc, de a heti 1-2 alkalom nem elég, hogy ezt a fajta mozgást, stílust, életérzést valaki teljesen a magáévá tegye.

Tanít mindenféle rúgást, pörgést a földön, levegőben, szóval nem árt egy kis ügyesség. Első órán egyből kézenállva kellett mászkálni pl. :) Nem baj ha nem megy, senki nem profi, és ha látja hogy akarod, meg próbálkozol, nagyon szívesen segít, megmutatja még egyszer. Mindez persze fizikailag is megterhelő, a pólómból minden alaklom után csavarni lehet a vizet.

Az másik dolog amire nagy hangsúlyt fektet, talán túl nagyot is, az a zene. Körbe kell állni, ő zenél egy népi hangszeren, énekel, a többieknek meg ütemre kell tapsolni, és a refrént énekelni. Ez kicsit gagyinak tűnhet, de nem olyan egyszrű ám portugálul énekelni meg tapsolni egyszerre. :) A kör közepén meg a tanult elemeket felhasználva játszik 2 ember, ha megengedi, ill, ha már van egy kis alap amit a csoport elsajátított.

Szerintem érdemes kipróbálni, kicsit belekóstolhatsz a brazil életérzésbe, kultúrába és láthatsz helyből hátraszaltót élőben 1m-ről. :)


-- Roli - 2006.12.02.

%META:FORM{name="TesiForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Capoeira"}% %META:FIELD{name="Kurzus" title="Kurzus" value="C1"}% %META:FIELD{name="Helyszn" title="Helyszín" value="Bercsényi kollégium tornaterme"}% %META:FIELD{name="Oktat" title="Oktató" value="Lincoln de Medeira"}% %META:FIELD{name="Hetiraszm" title="Heti óraszám" value="1 v 2 "}% %META:FIELD{name="Alkalom" title="Alkalom" value="14"}% %META:FIELD{name="Ftflv" title="Ft/félév" value="4000"}% %META:FIELD{name="Klnlegesfelszerels" title="Különleges felszerelés" value="nem kell"}%