„Budapesti erőművek” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
44. sor: 44. sor:
  
 
==Segédanyagok==
 
==Segédanyagok==
 +
'''Az itt megjelenő jegyzetek, segédanyagok hibásak, oktató által nem láttamozott. Az ezek használatából eredő rossz érdemjegyért az annak feltöltője vállal felelősséget és annak használója!'''
 +
 
*[[Media:Budapesti eromuvek kidolgozas full.pdf|Teljes tételkidolgozás]] 2011-es
 
*[[Media:Budapesti eromuvek kidolgozas full.pdf|Teljes tételkidolgozás]] 2011-es
 
*[[Media:Budapesti eromuvek CombinedGasTurbine.jpg|CCGT vázlatrajz]]
 
*[[Media:Budapesti eromuvek CombinedGasTurbine.jpg|CCGT vázlatrajz]]
 
*[[Media:Budapesti eromuvek IntegratedCycle.jpg|IGCC vázlatrajz]]
 
*[[Media:Budapesti eromuvek IntegratedCycle.jpg|IGCC vázlatrajz]]
 
*[[Media:Budapesti eromuvek Szntzels gzerm.jpg|Széntüzelésű Gőzerőmű]]
 
*[[Media:Budapesti eromuvek Szntzels gzerm.jpg|Széntüzelésű Gőzerőmű]]

A lap 2019. november 4., 10:21-kori változata

Budapesti erőművek
Tárgykód
VIVEAV87
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
VET
Követelmények
Jelenlét
3-ból 2 erőműlátogatás
Minimális munka
Jelenlét ZH-n és erőműlátogatáson
KisZH
nincs
NagyZH
2 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


A lapon megjelenített kidolgozásokban az értékek az akkori állapotokat tükrözik!

Vélemények

Az órákat különböző meghívott okos bácsik tartják az iparból, akik ilyen területen dolgoznak/dolgoztak. Különböző dolgokat lehet megtanulni az energetikáról és az erőművekről. Szerintem nagyon érdekes maga a tantárgy, a 2 ZH-ra vannak fent a honlapon ellenőrző kérdések amikre egy kis keresgéléssel, a diákból és órán való odafigyeléssel lehet válaszolni. Az első ZH-n bármit lehet használni elektronikus segédeszközön és egymáson kívül, a 2.-on már nem de megtanulhatóak könnyen a válaszok (magyarul mindkét ZH-ra ugyanabból a 25 kérdéses kérdéssorból kell felkészülni, csak az elsőn használható minden, a másodikon semmi). 2012/2-ben 2. ZH-n ugyanazok a kérdések voltak, mint abban ami itt fenn van wikin (bp-i_eromuvek_20111-12-1_zh2.jpg), sőt a pótZH-n is ugyanaz volt (azaz 17, 12, 18, 22 és 23-25 kérdések). --

2105. őszi félév
A tárgyat úgy teljesítettem ötösre, hogy háromszor voltam az előadóteremben: első előadáson és a két ZH-n. Első ZH-n hivatalosan lehet minden írott segédeszközt használni. Érdemes a lentebb található 2011-es teljes tételkidolgozást kinyomtatni. Az első ZH-n a öt kérdésből négy benne volt, egyet pedig a diákból ki lehetett szedni. A második ZH-n hivatalosan nem lehet segédeszközt használni, de a felügyelő csak egy alkalommal tett megjegyzést, akkor is egy táblagépre. A kinyomtatott kidolgozást jól lehetett használni itt is.
Az erőműlátogatás az előadás időpontjában van, a háromból kettő kötelező. Én Kelenföldön és Csepelen voltam. A Csepeli erőmű esetén érdemes megfigyelni a helyszínt: az interneten két cím van fent, az erőmű a Hőerőmű utcában van, nem a Színesfém utcában. :)
Ha ingyen két kreditet akarsz, csak ajánlani tudom, de ha esetleg érdekel, akkor is megéri felvenni. Szabó Gábor 2 (vita) 2015. december 20., 09:26 (UTC)

Tárgykövetelmény

Két zárthelyi adja a félévközi jegyet. Az elsőn bármilyen nyomtatott vagy írásos jegyzetet lehet használni, a másodikra már meg kell tanulni az anyagot. Értelemszerűen az első dolgozatot érdemes a lehető legjobban megírni, gyakorlatilag ingyen javítja az átlagot - 90 perc alatt akkor is ki lehet keresni a diákból + a kidolgozásból a válaszokat, ha amúgy közöd nincs az energetikához.:)

Az ellenőrző kérdések listája és az aktualizált, vonatkozó diasorok a tárgy weblapján elérhetőek.

Egy jó kidolgozás, illetve néhány erőműtípus felépítése lentebb elérhető; ezekből a két zárthelyi sikeresen teljesíthető, ha mélységeiben nem is érdekel a tárgy. Csak ne felejtsd el kinyomtatni és párszor átolvasni...

<KÉSŐBB BEFEJEZEM AZ OLDAL SZERKESZTÉSÉT> - --Idavid (vita) 2013. április 4., 00:54 (CEST)


Segédanyagok

Az itt megjelenő jegyzetek, segédanyagok hibásak, oktató által nem láttamozott. Az ezek használatából eredő rossz érdemjegyért az annak feltöltője vállal felelősséget és annak használója!