Bioelektronika

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szikszayl (vitalap | szerkesztései) 2014. február 18., 18:39-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


A tárgyat egy kedves villanymérnök kutató bácsi, Bretz Károly tartja, akinek a bioelektronika a szakterülete. Az óráinak nagyon különleges hangulata van, pár óra után szinte mindenkit névről ismer. Az órákra különböző általa fejlesztett vagy más csúcstechnikákat hoz be, amit a hallgatók magukon tesztelnek (EKG, EEG, stabilometria, hazugságvizsgáló, reflexidő, izomerő mérés stb...). Az órák nyugis tempóban folynak, a bioelektronika főbb területeit érintik. Az anyag igen gyakorlatias, minden órán felkerül a táblára egy-két otthon is megépíthető kapcsolás, konkrét megépítési adatokkal, közben megismerhető az orvosi méréstechnika, és fogalmi rendszer alapjai. A tananyag egy része a kutatás-fejlesztés kérdéseivel foglalkozik (szabadalmi jog, szabadalmazhatóság, tdk, önlab, diplomamunka, érdekes és értelmes megközelítések, témák). A számonkérés az évvégi vizsga, amire könnyű felkészülni, feltéve hogy minden órán bent voltál. Összességében a tárgy érdekes és hasznos része lehet tanulmányaidnak, aki pedig ezirányban szeretne továbbtanulni, szinte nélkülözhetetlen. - Feri

-- Luxa - 2007.01.19.