Bevezetés a szoftverfejlesztési folyamatokba br Ellenőrző kérdések

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen (vitalap) 2012. október 22., 11:45-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Infoszak|SzoftverTechnikakDevProcKerdesek}} # A feladat egy egyszerűbb áruházi nyivántartást automatizáló információs rendszer fejlesztése.…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


  1. A feladat egy egyszerűbb áruházi nyivántartást automatizáló információs rendszer fejlesztése. A projekthez egy olyan csapatot rendelnek hozzá, amely már készített hasonlót. A projekt időtartalma becsülhetően 3 hónap. Milyen életciklusmodellt választana? Miért? (3 szempont indoklásként a fenti szövegből)
  2. A feladat egy magas ceremóniájú 2 éves projekt, amely egy kórházegyüttes betegnyilvántartó rendszerének számítógépes automatizálása lenne. Milyen életciklusmodellt választana? Miért?
  3. Hogyan definiálja a Unified Process a mérföldköveket? Hogyan ragadja meg a projektben résztvevők funkcióit („szerepeit”)?
  4. Rajzolja fel a Unified Process életciklusmodelljét! Magyarázza el az iteratív inkrementális fejlesztést az ábra alapján!
  5. Melyek a Unified Process fázisai? Vázolja az egyes fázisok feladatát és mérföldköveit!
  6. Foglalja össze röviden a használati esetek lényegét! Mit jelent az, hogy a Unified Process-t használati esetek vezérlik?
  7. Mi a szoftverfejlesztési folyamat lényege?

-- Peti - 2007.06.14.