Bevezetés a biztosítóberendezési technikába

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Karaffa Levente Benjámin (vitalap | szerkesztései) 2022. július 31., 22:28-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bevezetés a biztosítóberendezési technikába
Tárgykód
BMEKOKA8682
Általános infók
Kredit
2
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Minimális munka
előismerettől függő
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


A tantárgyat a közlekedési kar hallgatóinak hozták létre azzal a célla, hogy a vasúti szakterületet népszerűsítsék. Ugyanakkor bármely más kar hallgatói is felvehetik a tárgyat.

  • Téma: A biztosítóberendezésekről érdekesen azoknak, akiknek nem ez a szakmájuk.
  • Bevezető jellegű tárgy, bárkinek ajánljuk minden vasutas előképzettség nélkül.

Követelmények

A 14. héten egy számonkérést írtok, ami az év végi jegy. Szóban lehet javítani. A számonkérés írásbeli, hozzá papír alapú segédeszközök megengedettek.

Vélemény

2021/2022 tavasz

Szeritnem a villanykarosoknak is teljesen hasznos tárgy. Villamosmérnökként egy életet el lehet tölteni vasúti infrastruktúrával, és ha te is erre az irányra keverednél hasznos ha a témát egy kicsit a másik oldalról is látod, illetve megismered az alap fogalmakat. A tárgy nevével ellentétben a vasúti közlekedés összes fontos részéről tart egy kis bevezetést a tárgy, amit ha végül tényleg vasúttal akarsz foglalkozni, ismerned is kell.
Az órák egyészen jóhangulatúak voltak, személyes és humoros történetekkel. A jelenlét nem kötelező, és voltak akik alig járak be. Volt ugyanis a közlekedéskarról pár ex gyerekvasutas aki lényegében csak ingyenkreditnek vette fel a tárgyat, és IQ-ból összedobta a számonkérést. Ha te még sose foglalkoztál a témával, érdemes bejárni, mert sok újat hallhatsz.
A számonkéréstől nem kell félni, lehet minden jegyzetet használni.

Tárgyoldal