„Beszéd információs rendszerek HOWTO” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Infoalap|BeszedKedvcsinalo}} ==Gáb== A beszéd viszonylag érdektelen, amit főleg az emel ki, hogy ők mindennél fontosabbnak tartják ezt a szak…”)
 
1. sor: 1. sor:
{{GlobalTemplate|Infoalap|BeszedKedvcsinalo}}
 
 
 
 
==Gáb==
 
==Gáb==
  

A lap 2013. augusztus 14., 12:32-kori változata

Gáb

A beszéd viszonylag érdektelen, amit főleg az emel ki, hogy ők mindennél fontosabbnak tartják ezt a szakterületet, pedig hát.. khmm.. (ez nem valószínű, hogy csak az én véleményem lenne, mert a rengeteg speechlab által kiírt önlab-témára összesen kerek nulla ember ment idén). Cserébe vizsgán lehet használni egy A4-es kézzel írt papírt, amire elég pici betűkkel pont fölfér az egész anyag, és azt kiegészítve az igencsak sablonos nagyfeladattal egy hármast nem túl nehéz összekaparni belőle. Szerintem korrekt az egész tárgy, a számonkérést is beleértve. Van tisztességes jegyzet is a honlapjukon.

Joco

Lightos tárgy, nem kell bejárni, ha jól emlékszem van valamikor egy zh, aztán egy vizsga. Én 1-2 nap tanulással átmentem a vizsgán, jó mondjuk olyasvalaki ült mellettem, aki vágta a témát :) (az sosem árt)

ismeretlen

Én a beszéden voltam. Gordosék (TMIT) tartják. Elég jók az előadások, érdemes bejárni. Enélkül amúgy vizsgázni nehéz belőle, mert nincs átfogó jegyzet. Sok akusztikai érdekesség kerül elő az elejen, utána meg arról szól, hogy hogyan tervezzünk beszédszintetizátort, -felismerőt, telefonos "pofázógépet", SMS felolvasót stb. Van gyakorlat, ami kb azt jelenti, hogy kiscsoportos előadas; általában valamilyen szoftvert demonstrálnak rajta. Nem kell megijedni attól, hogy a jelekre, meg infelmre épül, igazából ami előkerül ezekből (Fourier-trafó és társai), az elég jól megérthető Gordosek előadásában, és ráadásul nem is erre kérdeznek rá. Vizsgán (de asszem ZH-n is) lehet használni 1 db A4-es kézzel irt puskát. Erre ügyesen rá is lehet írni az anyag nagy részét. A többit meg főleg IQ-ból kell csinálni, sok olyan feladat van, amire bármit elfogadnak, ha értelmesen meg tudod indokolni.

A beágy az nagyobb szívás. Peceli es Majzik (MIT) tartja. Van 10 házi, ez jó sok időt elvesz. Annyi előny van, hogy aki 1.3-as szakirányra megy, annak az egyik 7-edik féléves tárgyat már elég jól lefedi.

Ja azt még tudni kell, hogy a Beszéd/Beágy választás semmiféle kötelezettséget nem jelent a szakirányválasztásra nézve.

FeZo

Minden ami beszéd, gyakorlat is van, elég érdekesek. ZH/vizsga, legális puskázási lehetőséggel (a'la FONY)... szvsz egész kis lightos tárgy.

!Drizzt

Ez a tárgy elég könnyű szerencsére. A zh nehezebb szerintem mint a vizsga, mert több a fizika/jelek jellegű dolog, de azért az sem vészes, a konzik meg nagyon hasznosak. Lehet egy oldalnyi puskát írni. Vizsgára már egy lapot lehet teleírni, kb. annyit is készültem rá, hogy fél nap alatt megírtam a puskát, meg azért korábban már olvastam párszor végig egy korábbi jegyzetet. Így lett 3 pont híján négyes. A pontozás teljesen korekt.

Titcar - 2007.06.30.

szvsz ez tipikusan egy olyan tárgy, hogy az alapokat kell tudni, meg tudni kell összekombinálni a dolgokat ( gondolkodni kell ), ha ez megy akkor sima ügy, és mindenképp jobb mint minden héten házit csinálni beágyból. az órák egyébként szvsz elég felejtősek, meg a "gyakorlatok" is (nekem legalábbis nem jött be)


BB - 2007.07.13.

Szerintem a zh-ig érdemes előadásra járni. Utána már ugysem lesz rá időd.:) Én zh-ra tanultam kb 2 délutánt és vizsgára is kb. ugyanennyit-->Igy sikerült 3asra teljesíteni a tárgyat. A tárgy sikeres teljesítéséhez, szerintem semmilyen előképzettség sem kell(jelek,anal). Elég pár régebbi zh-vizsga sort(zh ra is) átnézni. Jah, és a gyakorlatok anyaga, csak a vizsgára kell.

-- NeoXon - 2005.12.16.

-- Peti - 2005.12.16.

Maestro - 2011.06.10

Ez a tárgy régen volt könnyű, most egyáltalán nem az (mondjuk nem jártam be, az tény). Viszont nincs jegyzet, a könyvet megveheted, kb 600 oldal, vagy még több is, és a nagy része rizsa, elég nehézkes kihámozni belőle az anyagot. Van egy "interaktív" CD is, ami amellett, hogy gáz, kiakasztja a böngészőket (nem biztonságos tartalom), ezért az sem igazán használható tanulásra. Ha bejársz akkor persze nyilván könnyebb, de ha nincs lehetőséged rá, akkor elágazók közül semmiképp se ezt válaszd.