Az emberi emlékezet

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Témák: elképzelések az emlékezet működéséről, az emlékezés különböző típusai, felejtés, az amnézia típusai (esettanulmányok, videók) stb.

Az órák tömbösítve vannak megtartva péntek délutánonként. Elég közvetlen a hangulat, néha bedobnak egy-egy játékot is. Aláírást egy házidolgozattal lehet szerezni, de ezt ki lehet (és érdemes) váltani egy tanszéki kísérletben való részvétellel. Ez kb. egy óra elfoglaltságot jelent.

A vizsgára teljesen jól fel lehet készülni egy jó könyvből: "Az emberi emlékezet" a címe, nem tudom ki írta, de elég vastag. [Baddeley, A. : Az emberi emlékezet. Budapest, Osiris, 2000 -- Peti - 2006.12.18.]

-- jantek - 2006.12.18.

Órai tapasztalatok

  • Én az órák kicsit több mint felén bent voltam, elég érdekes dolgokat meg lehet tudni, voltak mindenféle kísérletek (inkább játékok) is óra közben. Sokszor tartották az órát csinos doktoranduszlányok, és a hallgatók között is elég sok a lány :) Jegyzetelni kb minden órán egy-másfél oldalt jegyzeteltem, érdemes egyébként, mert jól kiegészíti az órai slidesorokat [<a href="http://cogsci.bme.hu/~ktkuser/KURZUSOK/BMEGT471004/">http://cogsci.bme.hu/~ktkuser/KURZUSOK/BMEGT471004/</a> -- Peti - 2007.06.22.]. -- Dög - 2007.02.06.

Kísérlet / ZH

  • Elvileg zh-kiváltó, gyakorlatilag szerintem nincs aki a zh-t választaná. ST3xx terem mellett a faliújságra kitesznek egy papírt, arra lehet feliratkozni. A kísérlet kb 40 perc volt, mutattak képeket, szavakat, stb, aztán felismertették, kb. Többet nem mondhatok, szerintem fun:) -- Dög - 2007.02.06.

Demonstráció

Vizsga

  • Nem nagyon figyeltek aktívan (értsd: volt aki puskázott mint a disznó:). A vizsgára -ha némelyik órára legalább bejártál- fel lehet készülni a slideokból meg az órai jegyzetből, de ha odafigyeltél, annyi úgyis rádragad hogy szinte gond nélkül eszedbejut minden vizsgán (ha más nem egy kis segítséggel:). Mint mondtam puskázni "nyugodtan" lehet, és az eredményeknél nem nagyon volt hármas-négyesnél rosszabb. Egyébként ha érdekel a dolog, tényleg érdekes (lehet:) a Baddeley - könyv, elvileg a slideokon sokszor idézik, meg asszem mondták hogy tele van érdekes kísérletekkel (de lehet hogy az már másik könyv volt:) -- Dög - 2007.02.06.
  • Ezen a helyen volt linkelve a(z) EmberiEmlkezetkrdsek.pdf nevű fájl ("EmberiEmlkezetkrdsek.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Valaszthato/EmberiEmlek oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki
    Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
    @sch.bme.hu címre a kérésedet)
Kidolgozott kérdések

%META:FORM{name="KozismeretiForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Az emberi emlékezet"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="GT471004"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="Kognitív Tudományi Tanszék"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Racsmány Mihály dr."}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="2"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="2"}% %META:FIELD{name="Tmakr" title="Témakör" value="pszichológia"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="vizsga, esszé"}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value="kis utánaolvasás - kis munka"}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value="3"}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value="kis utánaolvasás - kis munka"}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value="5"}%