AuthSCH

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Janega Zoltán (vitalap | szerkesztései) 2014. október 7., 12:05-kor történt szerkesztése után volt. (mondatszerkezet javítása)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az AuthSCH a KSZK által fejlesztett és üzemeltetett SSO rendszer.

Komponensek

Maga az AuthSCH összeköttetést biztosít a BME Címtár, az SCH Account és a VIR profil között, illetve az ezekből gyűjtött adatokat képes külső weboldalak / alkalmazások számára továbbadni ellenőrzött körülmények között. A rendszerbe BME címtáron keresztül, valamint SCH Accounttal lehet belépni. A weboldalak / alkalmazások felé történő adatszolgáltatás OAuth2 szabványon keresztül biztosított.

Technológia

Felhasználói adatok elérése

BME Címtár

A BME Címtár által biztosított felhasználói adatokat a rendszer a címtáron keresztüli belépésekor kapja meg. Ehhez a Shibboleth nevű szoftvert használja szerver oldalon.

SCH Account

A rendszer közvetlenül a KSZK által üzemeltetett Active Directoryból olvassa ki az SCH Accounthoz tartozó adatokat.

VIR

A VIR (újabban PÉK) a Kir-Dev által készített alkalmazás, amely a felhasználóval, illetve a Schönherzben működő körökkel kapcsolatos információkat tárol. Az AuthSCH számára a Kir-Dev készített egy HTTP API-t, amely JSON formátumban ad vissza adatokat a felhasználókról és a körökről.

Külső hivatkozások