A társas lény

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Nemes Dávid (vitalap | szerkesztései) 2016. május 24., 08:15-kor történt szerkesztése után volt. (Tárgyinfók bővítése, javítása.)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A társas lény: ember és társadalom
Tárgykód
BMEGT41A011
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
Filozófia és Tudománytörténeti Tanszék
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Minimális munka
kis utánaolvasás
Labor
nincs
KisZH
nincs
NagyZH
2
Házi feladat
nincs
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


ZH

Vélemény

da - 2006.03.02.

 • Előadó: Dr. Martin Endre
  • Nagyon érdekes ember, az első öt percben furcsa, de aztán megszokod. Szépen, értelmesen beszél, ahol van saját története, elmeséli, elkalandozik, ha van kedve. Összességében érdekes előadásokat tart.
 • Óra
  • A téma az ember, mint társas lény, az emberi viselkedés, az emberi kapcsolatok. Végül is olyat mond el, amit az ember tud magától is, ha nyitott szemmel jár a világban, de összeszedve így érdekes, és rájössz, hogy nem csak te vagy az egyetlen, aki az emberek viselkedését figyeli... már ha érdekel.
 • Követelmény
  • Egy esszé megírása és leadása a félév végén, vagy a vizsgaidőszak legelején. Terjedelme kb 6-8 oldal, témája eléggé szabad. Év közben ajánl könyveket, azok közül érdemes egyet nagyjából elolvasni és arról írni. Ezután vizsgaidőszakban be kell menni egy kollokvium féleségre, amikor előveszi az esszéd, mormog egy kicsit, mond róla pár szót, meg belekérdez, hogy ezt hogy gondolod, vagy ez azért nem jó mert..., és mond egy jegyet. Választási lehetőséged nem igen van. Ha foglalkoztál a dologgal, megírtad értelmesen, akkor ötös, ha csak másoltad, zagyvaság, akkor szó nélkül kettes. Apropó, nem érdemes másolni könyvből, cikkekről, Internetről, úgy is ráismer. Hasonlóan órára se kötelező járni (nálunk nem volt katalógus), nincs is következménye, de jó az arcmemóriája.
 • Összességében
  • Az előadások érdekesek annak, aki egy nem mérnöki tárgyat akar hallgatni, valamint az előadó stílusa is szórakoztató. Ha csak a két kredit kell, nem ajánlott, de ha hajlandó vagy egy nagyon kis időt rászánni, és érdekel, csak bátorítani tudok mindenkit.

PoTa - 2006.05.31. kiegészítés, 2005/06 2. félév: volt katalógus és figyelte is (szólt, h 3(?) óránál többről nem lehet hiányozni). zh vagy házi, ez utóbbi témáját egyeztetni be kell menni, nekem kétszer dobta vissza az összesen 6 témámat (és persze mindkétszer órán is oda kellett mennem), utána egyszerűen nem válaszolt email-ben, a csávó igazi pszichológus az egyik pillanatban jófej a következőben ennek szöges ellentéte, senkinek nem tudom ajánlani a tárgyat (kivéve ha szeretnél mindig bejárni), sokkal egyszerűbb közismeretik is vannak (ez is érdekes lenne egyébként, de a csávó tényleg nagyon nagyon háklis)


Tamas

Követelmény: félév végi esszé kb. 6-8 oldal terjedelemben, meg utána egy kis elbeszélgetés az esszéd témájáról. Az előadó véleménye szerint ő is sok mindent nem tud, ezért nincs joga számon kérni rajtad, hogy te mit nem tudsz, tehát ennek megfelelő színvonalú lesz a vizsga (nem kell túl nehézre számítani). Az előadások baromi érdekesek, mindenkinek ajánlott, aki végre valami nem kocka dolgot akar tanulni. Az előadó stílusa nagyon szórakoztató, viszont katalógust csinál, azaz körbead egy helyes kis lapot, amit aláírat mindenkivel (azért nem szabad megijedni, nem tűnik fel neki, ha a haverod írja alá helyetted). A félév végi esszén gyakorlatilag arról írsz, amiről akarsz (tavaly egy srác arról írt 9 oldalas esszét, hogy miért nem bír 7 oldalnál hosszabb esszét írni...), ha ezt vállalod, akkor nem fogod megbánni, ha felveszed a tárgyat.


2007. ősz

Idén akartam hallgatni ezt a tárgyat. Első órán voltam, a többit amennyire tudtam, elkerültem. Az előadó stílusa gáz, káromkodik, össze vissza beszél. Katalógus volt. A tárgyat nem ajánlom senkinek.


2010. tavasz

Az előadó stílusa eszméletlen. Őszinte, és ennek tudatában nem fél kifejezni véleményét a dolgokról, vagy éppen hallgatókról. Egyáltalán nem akar senkinek sem tetszelegni, gondolom ezért is kap annyi kedves, méltató szót. Ha valaki nem érti a humorát, abba nem kell belehalni, de csuklóból leszarozni pedig főleg nem. Érdemes figyelni rá, mert érdekes tapasztalatokat szerezhet nála az ember. Semmilyen mérnöki dolgot, de annál hasznosabb élettapasztalatot. Ha ez valakit nem érdekel, ne vegye fel, nem az a tipikus ingyen kredit. Katalógust íratott.