A nemek pszichológiája

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Tirczka Sebestyén (vitalap | szerkesztései) 2017. január 29., 11:41-kor történt szerkesztése után volt. (→‎TS véleménye:)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A nemek Pszichológiája
Tárgykód
TE47A004
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
Kognitív tudományok tanszéke
Követelmények
Jelenlét
ajánlott
Minimális munka
Nincs
NagyZH
1
Elérhetőségek


Vélemények

hp véleménye:

A tárgyat azért vettem fel, mert a Pléh Csaba híresen jó tanár, azonban csalódnom kellett, mert már nem ő tartja valójában az órákat, hanem a Forgách Bálint, aki szintén jófej, de ő még csak phd-zik. Jobban örültem volna a Pléh-nek, mert néha az volt érezhető a Bálinton, hogy nem elég magabiztos abban, amit mond. Egyébként ez ugyanaz a társaság, akik a LNYE-et viszik, szóval aki azt elvégezte, annak ismerősök lehetnek. Maga a tárgy érdekes, leszámítva egy két unalmasabb témát. Azt fejtegeti, hogy mik azok a különbségek a nők és a férfiak között, amik belülről fakadnak, mik azok amik tanultak, mik azok amiket a társadalom akasztott ránk. Sok érdekességre rámutat, de talán túl sok az elemzésből vett anyag, amik semmitmondóak. Összességében 10/6ra értékelném a tárgyat. Két zh van, egy vmikor a 8adik hét körül, teszt. A másik pedig az év végén, teszt plusz kifejtős. Nem mondanám, hogy a legkönnyebb, de ha bejártál és figyeltél, akkor megtudod csinálni. Vannak dolgok amiket ki is lehet logikázni, de jellemzően nem. Szóval aki felveszi, az azért vegye fel, mert érdekli, ne a kreditért, mert arra vannak könnyebb tárgyak is! -- hp - 2010.04.15.


a reklám

Miben különböznek illetve hasonlítanak a férfiak és a nők? Mennyire ellenkező a két nem? Az ősidők óta izgalmas kérdésben szinte mindenkinek van véleménye – de kíváncsi vagy, mit mond a tudomány? Ha unod a mendemondákat vagy a végső igazságokat, gyere és tudj meg többet a kutatás mai állásáról! Többek között kiderül, hogy másként gondolkodnak-e a férfiak és a nők? Másként beszélgetnek-e, és ha igen, hogy találnak közös hangot? A férfiak párválasztását a testalkat vagy arc határozza meg? És milyen férfiakat keresnek a nők? Megtudhatod, hogy nem a Marsról és a Vénuszról jöttünk, és az evolúciónak milyen fontos szerepe van! A kurzus célja eloszlatni a városi legendákat, az áltudományos bulvár híreket, hogy egy érdekfeszítő témáról valóságos tényeket és összefüggéseket mutassunk be. Ha át akarsz látni a sztereotípiákon és kíváncsi vagy a tudomány izgalmas eredményeire a férfiakról, nőkről, párválasztásról, szexualitásról vagy éppen a két nem gondolkodásáról és érzelmeiről, tanulj a Nemek pszichológiájáról!

TS véleménye:

Kicsit aktualizálnám a tárgyat! Én 2016 őszén hallgattam, ekkor Prof. Dr. Kéri Szabolcs, orvos tartotta. Már az elején jól indult, ugyanis az első héten a neptun szerint kiírt helyen és időpontban megjelent a társaság. Egy zárt terem fogadott minket. Némi várakozás után el oldalogtunk, majd a következő héten kiderült, hogy igazából nem minden héten van óra. Azt nem tudom, hogy mindig így van-e, vagy csak abban az évben valamiért elmaradtak, mindenesetre a tanár úr az első órán elmondta, melyik héten nem lesz előadás. Ráadásul rendszerint a másfélből csak egy órát tartott meg. Ugyanakkor a tanár szimpatikus, jól beszél, és kedves. Egy teszt jellegű zárthelyi van a tárgyból. Két pótlási lehetőség is van, sőt ha elmész egy javítóra, nem is tudsz rontani. Valamint a zh előtti órán tartott egy összefoglaló órát, amikor szinte elmondta mik lesznek a kérdések, és még fel is tette a honlapjára. Így a tárgy akár nulla bejárással is teljesíthető jól. Ha arra számítasz, hogy majd csajozási/pasizási tippeket kapsz, ki kell ábrándítsalak, viszont hangzott el néhány érdekes, elgondolkodtató információ. 2016/2017/1