A WEB programozása - Kidolgozott Javascript feladatok

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Hozzunk létre egy táblázatot tetszőleges tartalommal, majd DOM 1 segítségével rendeljünk eseménykezelőt a cellákhoz, ami az egér föléhúzásakor inverz színekkel jeleníti meg a cellát.

Megoldás:

Ezen a helyen volt linkelve a(z) dominvertcells.html nevű fájl ("dominvertcells.html" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Valaszthato/WebProgFeladatokJS oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
@sch.bme.hu címre a kérésedet)

, egyszerűbben:

Ezen a helyen volt linkelve a(z) dominvertcells2.html nevű fájl ("dominvertcells2.html" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Valaszthato/WebProgFeladatokJS oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
@sch.bme.hu címre a kérésedet)
-- Peti - 2006.05.31.

Száz darab 0 vagy 1 értéket felvehető véletlenszám generálása, s a generált számok megjelenítése egymás mellett úgy, hogy ha pontosan három 1-es kerül egymás mellé a sorban, akkor azok piros színnel jelenjenek meg. Szabályos kifejezéseket (értsd reguláris kifejezéseket:) kell használnia a megoldáshoz!

Megoldás regexp nélkül:

Ezen a helyen volt linkelve a(z) rand.html nevű fájl ("rand.html" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Valaszthato/WebProgFeladatokJS oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
@sch.bme.hu címre a kérésedet)
-- GyZ - 2006.06.06.

Megoldás regexp használatával:

Ezen a helyen volt linkelve a(z) replace111regexp.html nevű fájl ("replace111regexp.html" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Valaszthato/WebProgFeladatokJS oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
@sch.bme.hu címre a kérésedet)
-- Peti - 2006.06.08.

Egy HTML oldalon (potenciálisan sok más mellett) pontosan egyetlen táblázat található. Írjunk olyan szkriptet, mely a táblázat bal felső celláján történő kattintás után a cellákon egyenként "végigugráltat" egy piros háttérszínt! (A táblázat kódjába értelemszerűen nem nyúlhatunk bele, a szkriptnek kell a cellához kapcsolnia az eseménykezelőt.)

Megoldás:

Ezen a helyen volt linkelve a(z) redcell.html nevű fájl ("redcell.html" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Valaszthato/WebProgFeladatokJS oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
@sch.bme.hu címre a kérésedet)
-- Földe - 2007.01.23.

Szimulálni kellett a rádió gombokat. Adva volt egy on.gif és egy off.gif, amelyek egy rádiógomb be/kikapcsolt állapotát ábrázolták. Kellett egy olyan oldalt készíteni, ahol volt 5 rádiógomb különböző nevekkel, valamint egy textbox, amelyben a kiválasztott rádiógomb neve jelent meg. Ha egérrel rákattintasz egyre, akkor az lesz a kiválasztott a többi meg nem. Ha az egeret a gomb fölé viszed, akkor egy kezet formáz a standard nyíl helyett.


Megadod a neved (Béla) egy inputban, aztán submit-ra egy olyan oldal nyílik meg, ahol a „Jó napot, Béla” felirat betűnként megjelenik-eltűnik (mármint J -> Jó -> ... stb.)


Adott két DIV-area egymás mellett, az egyikben listaelemek. Ha rákattintasz az egyik elemre, azt mozgassa át a másik dobozba. Változzon meg a kurzor is ha rámutatsz egy elemre.


Text inputban szóközzel elválasztott egész számokat adhatsz meg, gombnyomásra ezekből kell oszlopdiagramot rajzolni. Az oszlopok színe az ábrázolt értektől függ, 0 = fekete, maximum = piros.


Rendezd az oldalon található html táblázatot: ha az oszlop fejléc cellájára kattintunk, akkor aszerint az oszlop szerint. A táblázat ilyen jellegű:

Név Pont
Béla 55
Géza 31
Amarilla 86