2010 elsovizsga

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen (vitalap) 2012. október 21., 20:25-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Infoszak|2010_elsovizsga}} ==2010 IHTU 1. vizsga== =====1.- Milyen védelmi megoldásokat támogat az MPLS? Hogyan valósítja a protokoll meg ezeket…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


2010 IHTU 1. vizsga

1.- Milyen védelmi megoldásokat támogat az MPLS? Hogyan valósítja a protokoll meg ezeket a mechanizmusokat?
2.- Milyen építőelemei vannak a TMN rendszernek? Mi a szerepük? Milyen szabványos interfészek biztosítják köztük a kommunikációt?
3.- Ismertesse a PIM multicast protcoll sparse módú működését!
4.-
a) Határozza meg az egyes gyűrűszakaszok terhelését útvédett és osztott multiplex szakaszvédett 16 egységnyi összkapacitású gyűrűarchitektúrát, és az alábbi kapcsolódási elrendezést és igénymintát feltételezve.

<img src = "2010_vizsga1_gyurukep.JPG"/>

b) Az adott esetben melyik gyűrűarchitektúra (útvédett vagy osztott szakaszvédett) alkalmazása előnyösebb? Hogyan befolyásolja a kapacitásigények szerkezete a gyűrűterhelést útvédett, és osztott multiplex szakaszvédett gyűrűkben? Válaszát indokolja!

-- Liba - 2010.05.27.