Üzleti etika

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Tantárgy adatlap: http://www.filozofia.bme.hu/gradualis/tematikak/uzleti_etika.htm

Ismeretlen, Villany Site

Martin Endre tartja. Jófej, kissé csöves-alkesz típus, de tényleg jófej, szórakoztatóak tudnak lenni az órái. Elvileg van jelenléti ív minden órán, gyakorlatilag nincsen mindig, csak néha, de azért jó odafigyelni, hogy az adott félévben hogy van. Szerintem ha ráérsz, érdemes bemenni legalább néha. A félév első felében ókori filozófusokról, a vége felé modern témákról lehet hallani, utóbbiről általában diákok tartanak kiselőadást.

A tantárgy követelménye:

  1. Egy kötelezően választható olvasmány ismerete (általában megkérdezi, h. melyiket olvasta az ember, tehát érdemes legalább a címét elolvasni és belenézni), de nem mindig kérdezi meg.
  2. Nagyesszé készítése szabadn választható témában. A vizsga a dolgozat megvédése, ami szivatós szokott lenni.

Mindegy mit csinálsz, úgyis valamibe beleköt. A végén valószínűleg hármast fogsz kapni, kivéve, ha megtetszik neki a dolgozatod, akkor akár 5-öst is. Általában lehetőséget ad arra, hogy fordítást készítsél házidolgozat helyett. Ez elég komoly munka (pontosabban rendszerint mázli kérdése, hogy milyen szöveget kapsz, mert terjedelmükben kb. fejenként 5 és 15 oldal között mozognak), de hogyha ezt rendesen megcsinálod, akkor 5-öst kapsz. Angol, ritkábban német szövegeket ad. És nem tudom, hogy utána mit csinál velük :)

Gtk, Villany Site

Szóval Martin Endre bácsi tartja, ő egy nagydarab, idősödő "úriember" aki nem szereti a közgazdászokat :-) Amúgy jó fej. Az óráin van jelenléti ív, de ennek ellenére nem kell bejárni. Órái szerintem nem rosszak, csak nagyon lassan beszél, engem ezzel el is altatott egyszer, legközelebb otthon magamtól is sikerült :P

Követelmény: házidolgozat, majd ezt vizsga keretében meg kell védeni. Akármiről lehet írni, ami kapcsolódik a tárgy címéhez. Fiúknak tudni kell miről írtak, belekérdez, összefüggéseket keres, szóval nem adja könnyen magát. Lányoktól személyes dolgokat kérdezget, nem megy bele részletesen a témába, szinte biztos, hogy 5-öst ad. 4-esnél rosszabb jegy azt hiszem nem született. Nyugodtan vegyétek fel, kb nézzetek be órára 1-szer, hogy lássátok kivel van dolgotok, majd egy házidogát írjatok, nem kell sok, 4-5 max. 6 oldal bőven jó. 5-öst akkor kapsz, ha a vizsgán jól szerepelsz. Nekem nem sikerült, 4-es lettem.

-- Peti - 2007.02.12.

Közgazdászokat és ostoba embereket utálja. Jelenléti ív van minden órán de nem veszi szigorúan, pluszpont ha többször látta az arcodat de van aki pl egyáltalán nem járt be és nem volt para, az órák egész érdekesek, nekünk azzal kezdte, hogy ami a honlapon fenn van tematika meg könyvlista meg ilyenek az kamu és majd ő megmondja, hogy mit kell elolvasni, az utolsó hónap eleje táján felsorolt 3 szerzőt + művet + fejezetszámot, hogy na abból kell választani egyet amiről írni kell egy esszét. Nem érdekli a terjedelme különösebben(csak kb legyen meg), sem a külalak, csak a tartalom. Az esszét még vizsga előtt pár nappal legalább le kell adni, hogy el tudja olvasni(bedobod a postaládájába az ST földszintjén). Nem kötözködik nagyon vizsgán(minden általa tartott tárgynak egyszerre van vizsgája, ne lepődj meg ha tökismeretlen arcokkal találkozol és végképp: ne öltözz ki), persze kérdezget néhányat de igazából már előtte eldöntötte, hogy milyen jegyet kapsz rá, azon ott már nemigen lehet változtatni, vizsgák minden héten voltak kétszer is és kb 20 percet vett igénybe 5 ember "levizsgáztatása". Tény, hogy lányoktól még annyit se kérdez :).

-- Edina - 2008.07.09.

%META:FORM{name="KozismeretiForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Üzleti etika"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="GT419062"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="Filozófia és Tudománytörténet Tanszék"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Martin Endre"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="2"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="2"}% %META:FIELD{name="Tmakr" title="Témakör" value="filozófia-szociológia-vallás"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="esszé"}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value="kis utánaolvasás - kis munka"}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value="2"}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value="könyv elolvasása - nagy meló"}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value="5"}%