Épített környezetünk fotós szemmel

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Épített környezetünk fotós szemmel
Tárgykód
EPUI0905
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
Urbanisztika (Építész)
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Házi feladat
10 db
Elérhetőségek


Ez egy két kredites építész tárgy. Minden órát más-más előadó tart, és a fotózás különböző területeit tárgyalják végig. Néha kicsit bullshitnek tűnhet a téma VIK-es szemmel, de sokszor érdekes/használható amiket mondanak. A házi feladat nem mindig épületfotó, van hogy a Dunáról kell egy képet, vagy csak küldj be egy régi képedet. A fotókat mindig e-mailben kell beküldeni az első órán megadott címre.


Vélemények

Koza, 2012 ősz

A félév során 10 db házit kellett beküldeni, amiket a következő órán mindig végignéztünk. A jegy a beküldött képektől függ, ha értesz egy picit a fotózáshoz simán lehet 4-es, 5-öst szerezni belőle. Én 2 alkalommal nem adtam le házit, többször az utolsó pillanatban küldtem be valami alig illeszkedő képet és 4-est kaptam rá év végén. Szinte az összes előadáson bent voltam (érdekesek voltak), de volt ami annyira művészire sikerült, hogy nem bírtam végig.

2014/15 tavasz

Én egy előadáson sem voltam bent, ismerős mindig elmondta hogy mi a feladat, 10-ből hármat nem küldtem be mert annyira elvont dologról kellet hogy szóljon, így is négyest kaptam. ingyenkredit kategória

2015/16 ősz

Németországi félévem alatt teljesítettem a tárgyat, így egyszer sem tudtam bent lenni. A házikat ismerős mondta meg. Kb. a házik felét küldtem be és kaptam egy hármast, szóval valóban ingyenkredit. - Tibi

2018/19 ősz

Az évben 10 kis feladatot (minden héten be kell küldeni egy képet) és 1 nagy házit (10 darab kép egy adott témában) kell beküldeni. Figyeljetek a beadási körülményekre (határidő, fájlneve és mérete), mert erre harapnak. Év végén megengedték, hogy az esetlegesen elmaradt képeket, vagy el nem fogadott képeket pótoljuk. Viszont azt, hogy melyik képedet fogadták el, vagy sem nem nagyon tudod meg ha nem jársz be órákra. Az előadások nekem túl művésziek voltak, és némelyik házi feladat is. Év végi értékelésben az előadó elmondta, hogy ennél több munkát igényelne a tárgy. Fontos, hogy ne csak egy jó ötletünk legyen az adott heti feladathoz, hanem a megvalósítás is méltó legyen hozzá. Végül 4-est kaptam a tárgyból, összesen 3 előadást ültem végig. Ingyen kredit, de minden héten igényel egy kis munkát és sok agyalást, hogy mi illik a témához.