Vizualizáció és képszintézis

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vizualizáció és képszintézis
Tárgykód
VIIIMA00
Általános infók
Kredit
4
Ajánlott félév
Páratlan (Tavaszi)
Keresztfélév
Nincs
Tanszék
IIT
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Minimális munka
zh + 2 házi
Labor
Nincs
KisZH
Nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
2 db
Vizsga
szóbeli (de kb nincs)
Elérhetőségek


A tárgy két részből áll. Az első néhány előadást Szécsi László tartja és a képszintézisről szól (nagyrészt olyan témákról amik már a BSc-s Számítógépes grafika vagy 3D grafikus rendszerek tárgyaknál már elhangzottak valamilyen szinten). A további előadásokat Csébfalvi Balázs tartja a vizualizációról. Az előadásokon nem kötelező a részvétel.

A gyakorlatokat (amik igazából laborok) mind Szécsi László tartja, ezek két hetente vannak és a 3D grafikus rendszerek tárgyból ismert kotlin-webgl alapú rendszerben vannak feladatok. A laborokon nem kötelező a részvétel, viszont van 2 kiadott házi amik teljesítése kötelező. Ezeket szintén ebben a keretrendszerben kell elkészíteni, az elsőt képszintézis témában (Path tracing) a másodikat pedig vizualizáció témában (Volume/isosurface ray casting - agy megjelenítés).

A félév végén van egy zárthelyi amin kizárólag a vizualizáció témaköréből vannak kérdések. Ez 10 feleletválasztós kérdésből álló zárthelyi volt 4 opciós egyszeres feleletválasztós feladatokkal. A zh előtt volt egy összefoglaló óra is, amin hasonló kérdések kerülnek átbeszélésre. [2022-es jelenléti félév alapján]

A vizsga opcionális, javítási célból lehet rá menni és szóbeli formában történik.

Segédanyagok

Anyagok NEEDED!

Kedvcsináló

  • A tárgyat összességében nem nehéz teljesíteni, de azért van vele munka (főleg a házikkal, ezeket érdemes időben elkezdeni). A házik értékelésében elég jófejek szoktak lenni, szóval ha valamivel sokat szenvedtünk és kb megy, akkor azt is érdemes beadni, hátha kapunk rá fél pontot. A vizualizációs előadásokban elég sok a matek, de annak megértése nélkül is teljesíthető a zárthelyi. Szerintem nem sokat ad a tárgy, a házi keretrendszert nehézkesnek és túlbonyolítottnak tartom a laborok és képszintézis előadások pedig elég unalmasak voltak. A vizualizációs témakörben hangzottak el érdekességek csak picit sok matekkal, arra párszor érdemes benézni.