Vizsga 20040526

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


2.3.2

a páciens sohasem marad beteg: G((B V C) -> F(A))

ha egy orvos műteni kezd, előbb utóbb pihenni is fog: G(3->F(1))

egy súlyos beteg páciens addig nem gyógyul meg, míg az orvos meg nem műti: G(C -> C U 3)

2.5 Gráftranszformáció

Adott az ábrán látható 3 gráftranszformációs szabály (send, receive, delProc) és egy model-gráf. Az áthúzott modellrészek a negatív alkalmazási feltételeket jelölik. A gráftranszformációs szabályok alkalmazásakor feltesszük, hogy:

 • a mintaillesztés nem feltétlenül kölcsönösen egyértelmű (másképpen homomorf , azaz két

különböző mintacsúcs modellbeli képe lehet ugyanaz a modellcsúcs)

 • lógó élek keletkezésekor a szabály nem alkalmazható

szabályok:

Ezen a helyen volt linkelve a graftraf040526.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


modell:

Ezen a helyen volt linkelve a graftrafmod040526.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)

2.5.1

Rajzolja fel az összes lehetséges rákövető gráfot, melyet az adott kiindulási modellből egy gráftranszformációs lépés végrehajtásával megkaphatunk!

 • send :
Ezen a helyen volt linkelve a graftrafmod040526_mo1.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)
Ezen a helyen volt linkelve a graftrafmod040526_mo2.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


 • receive :
Ezen a helyen volt linkelve a graftrafmod040526_mo3.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)
 • delProc :

Nem lehet alkalmazni, mert lógó élek maradnának. Ugyanis vagy a processzhez, vagy a csatornához tartozik egy message...

-- adamo - 2006.06.12.

2.5.2.

Párhuzamosan függetlenek-e ezek a gráftranszformációs lépések egymástól? Páronként vizsgálja meg őket!
Ha jól tudom, akkor független párhuzamosan két gráftranszformációs szabály, hogyha egyik alkalmazása se veszi el a másik alkalmazhatóságát.

 • *send + receive*: Függetlenek práhuzamosan.
 • *send + delproc*: Függetlenek párhuzamosan. (nézd meg, hogy delprocot ha alkalmazhatjuk, akkor az azt jelenti, hogy tutti nem volt message se a procon se a chanelen, így ekkor sendet eleve nem alkalmazhattuk. Fordítva, ha sendet alkalmazhatjuk, akkor delprocot tutti nem, mert maradna lógó él. Azaz ha a kettő egyszerre nem alkalmazható, tutti nem fogja az egyik a másik alkalmazhatóságát elvenni, hisz a másiknak eleve nincs is.)
 • *receive + delproc*: Majdnem ugyanaz, mint az előbb, de mégsem. Ezek nem függetlenek, mert ha alkalmazol egy receivet, akkor az elveheti egy delproctól az alkalmazhatóságát, mert receive pont arra a procra tesz rá egy message-t, amit még törölhettünk volna. (a csatornájával együtt)
 • *send + send*: Nem független párhuzamosan két send, mert send alkalmazásával saját feltételét szünteti meg.
 • *receive + receive*: Nem független párhuzamosan két receive, mert receive alkalmazásával saját feltételét szünteti meg.
 • *delproc + delproc*: Nem független párhuzamosan két delproc, mert delproc alkalmazásával saját feltételét szünteti meg.

-- safi - 2006.06.13.

2.6. ROBDD

2.6.1.

Határozza meg...


Ezen a helyen volt linkelve a 040526_261fg.png nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


Ezen a helyen volt linkelve a 040526_261m.png nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)

-- adamo - 2006.06.12.