Tanköri Foglalkozás 2

A VIK Wikiből
(VIDHTF02 szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tanköri foglalkozás 2
Tárgykód
VIDHTF02
Általános infók
Szak
info, villany
Kredit
0
Ajánlott félév
2
Követelmények
Jelenlét
70%
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


Az elsőéves hallgatók számára az egyetemi életbe való beilleszkedés elősegítése. Tanulmányokkal kapcsolatos információcsere, konzultáció, közösségépítés. Olyan tanulócsoportok kialakulásának támogatása, amiben a tagok segíteni, motiválni tudják egymást egyetemi tanulmányaik során. Felkészítés a felsőbbéves tanulmányok szakmai differenciálódására (szakterületek, szaktanszékek, szakirányok és ágazatok bemutatása).

Csak akkor érdemes felvenni, ha Tanköri foglalkozás 1 (villany) vagy Tanköri foglalkozás 1 (infó) tárgyból megszerezted az aláírást, mert csak így kaphatsz kedvezményeket.

Követelmények

Az aláírás feltétele a foglalkozások 70%-án való részvétel

Vélemények

2017

Elsőre talán furának tűnik, hogy miért van "osztályfőnöki" óra az egyetemen, de elég hasznos és érdekes tárgy. Segíti a középiskola és az egyetem közötti átmenetet, megismered az egyetemet, valamint személyesebbé is teszi azt. Különbség a Tanköri 1-hez képest, hogy itt háttérbe szorulnak a tantermi beszélgetések, és inkább tanszékek laborjaiba megyünk körbenézni. Érdemes megszerezni mindkét tanköriből az aláírást, mert így kiválthatsz egy követelményt a specializációnál.

-- Tuti - 2017.06.14.