Terminál használati utasítás a rendezvények szervezőinek

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. A rajta található információk és adatok elavultak, de történelmi okokból az oldalt megtartottuk.


Ennek a használati utasításnak egy nyomtatott példánya mindig megtalálható és elkérhető a portástól.


Bevezető

A terminál számára az épületben négy helye alakítottunk ki rögzítési pontokat, tekintettel az egyes rendezvények igényeihez. Az egyes helyeken ki van építve az UTP és elektromos csatlakozás illetve a terminált a falhoz rögzítő fülek helye.

Mindenképpen kérjétek el a portástól a (papíros) vendégfüzetet is, hogy ha a terminál időközben bedöglene, akkor se álljon le az élet.

Áthelyezés

Elmozdítás

1. A terminált alagsori módba kell kapcsolni

Ez azt jeleníti, hogy a be- és kilépési kérelmek jóváhagyása nem a portás számítógépén hanem magán a terminálon egy felugró ablakban történik. Amikor egy vendég a Bemegyek vagy Kimegyek gombra kattint megjelenik az ablak az adataival. Ekkor egy rendezőnek össze kell hasonlítani a megadott adatokat a vendég igazolványán szereplőkkel, és egyezés esetén az F3 gombbal jóváhagynia. Ha az adatok nem egyeznek, akkor az F10 gombbal lehet a belépési kérést elutasítani.

Az alagsori üzemmód aktiválása: A portástól kérjétek el ennek a használati utasításnak a nyomtatott változatát. Az az alagsori üzemmód aktiválással és a terminál leálítással kapcsolatos részletek abban fognak szerepelni.

2. A terminált áramtalanítani kell. Ennek módja szintén az előbb említett nyomtatott dokumentációból tudható meg.
3. Ki kell akasztani a rögzítő füleket mindkét oldalon és felül is.

Mozgatás

1. Mozgatásnál vigyázni kell, mert az UTP és az áram alul jön ki, így a kerék rá tud menni. Ezért először mindig ezeket a kábeleket kell biztonságosan elhelyezni például a billentyűzetre fektetve.
2. A terminál nehéz és mutat némi hajlandóságot a feldőlésre, ezért sose egy ember mozgassa. Főleg a liftbe be- és kitolás okozhat kellemetlen meglepetéseket.

Rögzítés

1. Az új helyen a terminál rögzíteni kell.
2. Ha a terminál újra áramot kap a gép automatikusan beindul és 1-2 percen belül a rendszer működik.

Visszahelyezés

1. A terminált vissza kell kapcsolni alagsori módból normál módba.

Az átkapcsolás teljesen azonos módon megy, mint az ellenkező irányú átkapcsolás.

-- epe - 2006.05.13.