Technológia és kultúra

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


A tárgyat az ELTE szociológia tanszékének vezetője, Dr. György Péter tartja, ennek megfelelően keményen bölcsész jellegű. Az előzetes várakozásokkal ellentétben inkább társadalmi kérdésekről és válaszokról szól, esetleg aktuális politikai eseményeken keresztül. (Pl. Miért érdemes inkább az adótornyot támadni a tv-székház helyett, hogyan lehetne javítani a koldusok helyzetén, stb.)
Az órákra érdmes bejárni, nagyon jó hangulatban telnek és még interaktívak is. (Persze akit nem vonz, annak nem kötelező...) Időnként van filmnézés és múzeumlátogatás, ezek általában elég művész dolgok szoktak lenni, szóval, aki erre nem nyitott, az jobb ha elfelejti az egészet. Év végéig le kell adni egy esszét, amit 2006 őszén a négy, a félév során mélyebben elemzett filmről írtunk. (Akinek mond valamit: Taxidermia, Fehér tenyér, Meteo, Brazil.)
Az esszé 3-5 oldalas, utána kötetlen beszélgetés az esszéről, vagy bármi másról, ami eszébe jut.


-- Luxa - 2007.01.18.

%META:FORM{name="KozismeretiForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Technológia és kultúra"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="BMEGT431117"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="Szociológia"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="György Péter"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="2"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="2"}% %META:FIELD{name="Tmakr" title="Témakör" value="filozófia-szociológia-vallás"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="esszé"}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value="kis utánaolvasás - kis munka"}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value="4"}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value="bejárás"}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value="5"}%