Tömegkiszolgálás II.

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tömegkiszolgálás II.
Tárgykód
VIHID060
Általános infók
Szak
informatikai doktori
Kredit
5
Ajánlott félév
őszi
Keresztfélév
Tömegkiszolgálás I.
Tanszék
HIT
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Labor
nincs
KisZH
nincs
NagyZH
nincs
Házi feladat
van
Vizsga
szóbeli vagy írásbeli
Elérhetőségek


Rövid ismertető

Az előadásokat Dr. Telek Miklós tartja a Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékről. Honlapja itt elérhető: http://webspn.hit.bme.hu/~telek/. A "Lecture notes" linkjei között több olyan jegyzet is megtalálható (magyar és angol nyelven is), ami segítheti a felkészülést. Előadásanyagának nagy részét viszont a File:Toki_jegyzet_2020.pdf jegyzetből adja le.

Alapvetően táblára írós oktatási formát használ. Az órákon elméleti összefüggéseket, fogalmakat vezet be, illetve vezet le. A félév során 2-3 alkalommal (1,5 óra/alkalom) példafeladat megoldás is van. A hallgatókat rövidebb kérdésekkel próbálja bevonni és több alkalommal kisebb házi faladot is ad.

Előkövetelmény

Előkövetelmény nincs feltűntetve a tantárgyi adatlapon. Viszont nagy segítség, ha a hallgató legalább alap szinten jártas a valószínűségszámításban.

Házi Feladat

A házi feladatok nem számítanak bele a félév végi érdemjegybe. Céljuk, hogy a hallgató folyamatosan készüljön az órákra és 1-2 levezetést ő is végezzen el.

Vizsga

A vizsga lehet írásbeli vagy szóbeli attól függően, hogy mekkora a hallgatóság létszáma. A vizsgára nincsennek előzetes tételek, a leadott anyag teljes egészét érdemes tudni figyelve a kulcspontokra. A szóbeli vizsga alapvető összefüggések elsajátításával teljesíthető, viszont ha az egyenletek mögé a tényleges jelentésük is magvan, akkor garantált a 4-es, 5-ös érdemjegy.

Tapasztalatim szerint a vizsgán tényleg arra kíváncsi, hogy a hallgatónak mennyire sikerült átadni ezt a helyenként elég absztrakt tananyagot. A félév során mutatott érdeklődése, házi feladatai és kérdései is erre irányúlnak.

Utószó

FIGYELEM! Ez a leirat a 2020-as év őszi félévében digitálisan megtartott tantárgy tapasztalataiból lett megalkotva. Későbbiekben a pontosabb információk érdekében szükség lehet az aktualizálásra.