Szoftver tesztelés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Figyelmeztetés

Ez az oldal NEM az MSc-s rendszerfejlesztés szakirányos szoftvertesztelés tárgy wiki oldala. Az itt van: https://wiki.sch.bme.hu/Szoftvertesztel%C3%A9s

Általános

Gergő

Félévközi követelmény: laborok 60%-án részt venni és idén a holland egyetem álltal tartott budapesti workshopon résztvenni.

Néhány meghívott vendégelőadó is van, azok általában érdekesek, a részvétel nem kötelező, de ajánlott.

Az előadások kivetítősek, a fóliák jók. A téma eleje kicsit unalmas, főleg a sok szabvány, stb. A vizsga nem nehéz, a laborok alapján és a fóliák kétszeri átolvasásával mindenki 4 est vagy 5-öst kapott tudomásom szerint. A fóliák jelszóval védve folyamatosan kerülnek ki a webre.

A jegy a laborokra szerezhető pontokból számított jegy *0,2 (0 vagy 1 pontot lehet, szinte jelen volt, vagy nem feelinggel, szóval ha ott vagy akkor csak jó jegyed lehet. Kicsit azt nehéz tudni, hogy mikor van labor és mikor előadás, mert ez az előadásokon derül ki...), a workshop jegye (ha lesz egyáltalán jövőre, amit nem tudok, de erre is mindenki 5-öst kapott) * 0,2 és a vizsgajegy * 0,6.


Vizsgakérdések (2008. 01. 13., info2004@)

  1. Funkcionális tesztelés, megnevezni 3 tesztelési technikát (4p)
  2. WinRunner előnyei (2p)
  3. Mi az a hibaátfolyás? (2p)
  4. CMMI és a tesztelés (nem emlékszem pontosan...) (2p)
  5. Adott volt egy feladat, és írd le, hogy milyen tesztelést alkalmaznál és miért, dokumentumok, szereplők stb. (6p)

-- Peti - 2006.01.19.

%META:FORM{name="ValaszthatoForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Szoftver tesztelés"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value=""}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="IIT"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Dr. Balla Katalin"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="5"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="4"}% %META:FIELD{name="Flv" title="Félév" value=""}% %META:FIELD{name="Terlet" title="Terület" value="Programozás"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="vizsga , kis házik "}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value="4"}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value="kis utánaolvasás - kis munka"}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value="5"}%