Szenzorhálózatok - Fórum

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Ez egy olyan oldal, ahol felteheted a házival kapcsolatos kérdéseidet, ha valami nem világos, vagy valami akadályba ütköznél.


-- Laci - 2007.03.26.

Segédanyagokkal kapcsolatos kérdések

Ha valami nem tiszta valamelyik dokumentumban, vagy hibát találsz, itt jelezd, és kijavítom (azt, amit én írtam), vagy itt válaszolok rá.

-- Laci - 2007.03.26.

Példa kérdés (26 Mar 2007 10:18:11 Main.LaszloSiroki)

Kérdéshez be kell írni egy rövid témacímet, majd a részletes kérdést, problémát. A kérdés alatt majd megjelenik egy beviteli mező, amivel válaszolni lehet.


%COMMENT{type="questionanswerreply"}%

%COMMENT{type="questionanswer"}%

Házival kapcsolatos kérdések

A házik készítéséval kapcsolatos kérdéseket itt tegyétek fel. Ez a helye tahát pl. az olyan kérdéseknek, amiket nem érintenek az általam írt dokumentumok, de többek számára érdekes lehet. A feladatok értelmezésével kapcsolatos kérdéseket a feladat oldalán tegyétek fel, és ott válaszolok rájuk.

-- Laci - 2007.03.26.

kezdetek (25 Apr 2007 19:23:23 Main.SalzingerGabor)

Hello, a cs.bme-ről letöltöttem és telepítettem a tinyOS-t, a mitmotos kiegészítőt az eclipse pluginokat és winAVR-t. Feltettem az eclipse-t is, beletettem a pluginokat. Kérdés: hogyan kell beállítani az eclipse-t, hogy lehessen legalább a kódom szintaktikáját ellenőrizni? Hogy lehet megoldani, hogy le tudja fordítani és lehessen debuggolni a forráskódomat az eclipse-el? (esetleg vm más kódszerkesztő is jó. a TOSDev nem indul el..) köszi, Salz

%COMMENT{type="questionanswerreply"}%

meg valami (25 Apr 2007 19:28:06 Main.SalzingerGabor)

Az eclipse nem tud megnyitni több file-t (többek között az Stdcontroll.nc-t sem) ha open file.. -lal próbálom ,akkor hibát ad. Ezellen lehet valamit tenni? (Ja, az eclipse-ben betöltöttem a tinyOS-es perspectivet)

%COMMENT{type="questionanswerreply"}%

Messge Center (02 May 2007 21:05:42 Main.LengyelZoltan)

A Message Centert kellene használnom, hogyan lehet makelni és elindítani? Köszi:Zoli

%COMMENT{type="questionanswerreply"}%

ReceiveMsg (11 May 2007 10:47:38 Main.HorvathLaszlo)

A ReceiveMsg.nc fileban van egy példa az interface használatára: TOS_MsgPtr buffer; event TOS_MsgPtr ReceiveMsg.receive(TOS_MsgPtr m) { TOS_MsgPtr tmp; tmp = buffer; buffer = m; post receiveTask(); return tmp; } Viszont a tutorial azt mondja, hogy egy üres bufferterületre mutató pointerel kell visszatérni. Most akkor hogy kell ezt helyesen használni? Én arra gondoltam, hogy több globális TOS_Msg-t foglalok, és felváltva térek velük vissza.

%COMMENT{type="questionanswerreply"}%

%COMMENT{type="questionanswer"}%


-- Laci - 2007.03.26.