Számítógépes grafika és képfeldolgozás ZH - 2007. 10. 29., második turnus, D csoport

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


A feladat a gluOrtho2D(double windowLeft, double windowRight, double windowBottom, double windowTop) függvény megírása volt. Felhasználható a glMultMatrixd(const double m[4][4]).

Sajnos elképzelésem sincs, miért, és főleg honnan kellett volna ismernem ezeket a GLUT-, illetve OpenGL-függvényeket, így a feladathoz hozzá sem tudtam kezdeni. Talán valami okos segít. Igazából engem nem is annyira a feladat megoldása érdekel, hanem az, hogy hogyan kerülhető el a pót ZH-n, gyak IV-n, esetleg vizsgán, hogy egy hasonló feladathoz hozzá se tudjak szagolni. A könyv és az előadások ebben nyilván nem segítenek, remélem, nem véletlenszerű programozós feladatokat kellett volna kitalálnom magamnak, és azokat megoldani. -- JankoLaszlo - 2007.10.29.


Ha valaki érdekelne hogy is kell csinálni ezt a feladatot, akkor itt van egy kis segítség, amit kitaláltam neten: openg6.jpg openg7.jpg

Ennek a 2 képnek alapján tudjuk kiszamítani az O mátrixot, itt near=-1 és far=1, majd glMultMatrixd paranccsal megszorozzuk O-t kurrens mátrixxal, és új kurrens mátrixot kapunk blablabla Én ezt kaptam zh-n és most megyek potzh-t írni. -- Nguyen Thi Hoang Phuong - 2007.11.03


Ebben a pdf-ben, a 37. oldalon le van írva, hogy mit csinál a glOrtho() és a gluOrtho2D(), ábrákkal, szövegesen. -- Boci - 2007.12.06.