Politológia

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Általános

Vélemények

unstar, 2008. 01. 27.

Szakadát István tartja, akit már nem egyszer láttam pl az M1 műsoraiban, mint meghívott politológus vendég.

Az oldal: http://mokk.bme.hu/hallgato/politologia

Az itt leírtak nem teljesen pontosak, az óralátogatás nem kötelező. Évközi számonkérés nincsen, csak vizsgázni kell szóban. Elővizsga lehetséges. A vizsga anyaga nem az órai anyag, hanem a honlapon megtalálható olvasmányokból való felkészülés, ezekből 1 darabot kell kiválasztani, ha ismeri az arcod. Azt hallottam, hogy ha nem ismeri az arcod, akkor ajánlott 2-t elolvasni.

Az anyag fontos fogalmak pontos megértésére helyezi a hangsúlyt, és bár történelmi eseményeken is végigmegy, azokat nem kéri számon. Nekem úgy fogalmazott a tanár, hogy sokkal fontosabbnak tartja ezen fogalmak helyes használatát és megértését, int a történelmi adatok bebiflázását.

A vizsga közben kétség nem fér hozzá, hogy az anyag megértését nézi és a logikus gondolkodást, tehát a bemagolást szerintem kideríti. Én bementem vizsgázni, és kb. 3 percet ha beszélhettem, megadta az 5-öst, azt mondta, jól van, látja hogy értem.


-- palacsint - 2008.02.08.