Ipari informatika

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ipari informatika
Tárgykód
VIIIAC02
Általános infók
Szak
info
Kredit
4
Ajánlott félév
5
Tanszék
IIT
Követelmények
Labor
kéthetente
NagyZH
1 db
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek

A tárgy célja, hogy korszerű és átfogó ismereteket nyújtson az ipari informatika olyan alkalmazásai területein, ahol a feladat egy rendszer köré épülő időkritikus információgyűjtési, feldolgozási és döntési ciklus autonóm működtetése. A tárgy bemutatja a szükséges informatikai komponensek fejlesztésének korszerű technológiáit, valamint azok rendszertechnikai hátterét.

Tárgyhonlap belépés: regisztráció neptunkóddal, majd feliratkozás a tárgyra.

Követelmények

Aláírás: A ZH-n legalább elégséges osztályzat megszerzése. Kredit: Írásbeli vizsgán minimum elégséges osztályzat megszerzése. A ZH osztályzata vizsgajegybe 20%-kal beszámít.

ZH

A tárgy honlapján megtalálható egy minta zh kérdések dokumentum, melyben kb. 14 kérdés található, ebből szoktak feltenni 10-et. Ezen kívül még van egy LabVIEW igaz-hamis, illetve diagram elemzés, ezekről is van példa a mintakérdések doksiban. A zh-ban általában ezek a kérdések találhatók, számbeli változtatásokkal, vagy kisebb kiegészítésekkel (pl. gyártók jellemzése), úgyhogy nagyon érdemes átnézni és kidolgozni a válaszokat.

Vizsga

Hasonlóan a zárthelyihez, itt is van mintakérdéses doksi, jóval több kérdéssel természetesen. Azonban a vizsgán nem biztos, hogy csak innen kérdeznek, így a kérdések megtanulása mellett érdemes jól tudni az anyagot, főleg a hatásvázlatokat.